top of page
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
jeg-vaagner-op-som-fremmed_518380_1.jpg

JEG VÅGNER OP SOM FREMMED

 

"Jeg vågner op som fremmed" sætter ord på, hvordan det føles at blive betragtet som fremmed i det land, man anser som sit hjem. Digtsamlingen skildrer, hvordan man som etnisk minoritet hele tiden skal bevise sit tilhørsforhold til det danske samfund, samt hvordan man konstant skal tage stilling til om man er dansker eller muslim, selvom der ikke er tale om modsætninger. Hvorfor kan man ikke bare få lov til at integrere det bedste fra begge verdner, uden at møde krav som assimilation? 

Bogen fører os ind i et dansk-muslimsk kulturperspektiv på, hvordan det er at være medborger i dagens Danmark. Med ønsket og behovet for at danne bro og forståelse mellem den danske og de mange kulturbaggrunde, der udgør nutidens danske muslimer.

Titeldigtet "Jeg vågner op som fremmed" er en del af pensum på gymnasier landet over, og har vundet "Månedens digt" hos Vejle bibliotekerne. Digtet er også brugt som indledning i bogen "Tro, håb og ungdomsopgør" (2019) som er skrevet af folketingsmedlem Jens Rohde, ligeledes har digtet været til debat på Radio 24syvs debatprogram "Rushys Roulette".

Uddrag fra bogen

"Jeg vågner op som fremmed
i et land der er mit

går ud af døren som kriminel

med en straffeattest der er hvid

Jeg læser overskrifterne som skyldig

når aviserne sælges

ser valgkampagnerne sigte på mig

når næste regering skal vælges

bliver spurgt hvor jeg kommer fra

men aldrig hvor jeg har hjemme"

bottom of page