JEG VÅGNER OP SOM FREMMED

 

"Jeg vågner op som fremmed" sætter ord på, hvordan det føles at blive betragtet som fremmed i det land, man anser som sit hjem. Digtsamlingen skildrer, hvordan man som etnisk minoritet hele tiden skal bevise sit tilhørsforhold til det danske samfund, samt hvordan man konstant skal tage stilling til om man er dansker eller muslim, selvom der ikke er tale om modsætninger. Hvorfor kan man ikke bare få lov til at integrere det bedste fra begge verdner, uden at møde krav som assimilation? 

Bogen fører os ind i et dansk-muslimsk kulturperspektiv på, hvordan det er at være medborger i dagens Danmark. Med ønsket og behovet for at danne bro og forståelse mellem den danske og de mange kulturbaggrunde, der udgør nutidens danske muslimer.

Der er 6 kapitler i bogen, hvor hvert kapitel tager læseren med under en ny tematik. Udover digte om fremmedgørelse er der også fortællinger om en ung dreng, som ser sig selv stå midt i et skyderi, en ung pige som bliver afvist af familien grundet rygter, en ung mand der mister sin familie og vil hævne sig, en flygtning der forelsker sig i et asylcenter og en folkeskole elev der møder racismen.

#VÅGNERSOMFREMMED #DANNEBRO

Uddrag fra bogen

"Jeg vågner op som fremmed
i et land der er mit

går ud af døren som kriminel

med en straffeattest der er hvid

Jeg læser overskrifterne som skyldig

når aviserne sælges

ser valgkampagnerne sigte på mig

når næste regering skal vælges

bliver spurgt hvor jeg kommer fra

men aldrig hvor jeg har hjemme"

FØLG ÖZCAN PÅ 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now